1 seetrue trainingen nieuwe plaatjes met seetrueverkleind feb 2014 plaatjes

Mindfulness trainers: Janine Janke en Hanneke Tops

 

Mindfulness Eindhoven wordt gegeven door Janine Janke en Hanneke Tops. De training duurt 8 weken en er is wekelijks een bijeenkomst. De groepsgrootte varieert van 5 tot 12 deelnemers. De training vindt plaats op rustige en goed bereikbare locaties in Eindhoven. 

 

eindhoven

 

Janine Janke heeft een achtergrond als sociaal wetenschapper. Ze werkt in haar eigen praktijk als mindfulness trainer, psychodynamisch therapeut en coach. Ze heeft meer dan 20 jaar meditatie-ervaring vanuit diverse tradities. Zij volgde de opleiding tot gecertificeerd mindfulness trainer cognitieve therapie (MBCT) bij SeeTrue Mindfulness Opleiding, I AM en Centrum voor Mindfulness door opleiders zoals David Dewulf, Mark Williams, Kate Janke, Trish Bartley, Christina Feldman, John Peacock en anderen. Tegenwoordig verdiept zij zich in mindfulness voor kinderen, opvoeders en het onderwijs. Janine is lid van de VMBN en categorie 1 trainer. Dat betekent o.a. dat je bij een aantal zorgverzekeringen in aanmerking kunt komen voor vergoeding van de training. Meer informatie over Janine kun je vinden op: www.mind-balance.nl

Reactie van een deelnemer
“De training mindfulness in Eindhoven heeft een blijvende indruk op mij gemaakt. Niet alleen is mij getoond dat bewust leven meer facetten heeft dan ik vooraf kon bedenken, het is mij ook duidelijk geworden dat het niet iets is dat je "even doet". Met de warme, inspirerende en persoonlijke begeleiding van Janine is mindfulness een uitdaging voor en verrijking van mijn leven geworden. Janine neemt de tijd om de vele mogelijkheden en handvatten van mindfulness door te nemen, zodat er voor iedereen raakvlakken (kunnen) zijn met de persoonlijke situatie. Omdat regelmatig wordt gevraagd wat je ervaringen zijn tijdens de oefeningen word je geconfronteerd met jezelf, leer je veel en voelt de cursus heel persoonlijk en doelgericht. De (meditatie-)oefeningen waren bijzonder prettig, in een sfeer van vertrouwen en rust, zonder vooroordeel. Het mooie is dat je niets fout kunt doen. Jammer dat de cursus maar 8 lessen duurt. Gezamenlijk mindful zijn smaakt naar meer."

Hanneke Tops

De mindfulnesstraining is volgens Hanneke Tops een lage doch verrijkende drempel tot bewustwording. De vloeiende samenwerking tussen de oosterse en westerse benadering maakt deze training zeer inzichtgevend en direct toepasbaar in het dagelijks leven. Mindful zijn betekent met aandacht in het hier-en-nu aanwezig zijn. Het werkt zeer verhelderend en helend om de realiteit te ervaren, zonder er iets aan te hoeven veranderen. Het biedt houdingsaspecten zoals o.a. rust, acceptatie, loslaten en genieten van wat is.


"Mindfulness is een stabiele basis om zowel intern als extern een gezond leven op te bouwen. Dit begrip kan zo breed en diep getrokken worden als je zelf wilt. Maar bij ieder proces dat je ook ingaat, deze basis blijft als een trouwe hond aan je zij."

Bewustzijnswerk zit, zoals Hanneke zelf zegt, in haar DNA. Mindfulness loopt als een rode draad door haar hele leven. Gedurende 15 jaar doet ze ruime ervaring op als meditatie- en yoga beoefenaar vanuit verschillende tradities. Via haar vrijgevestigde praktijk, TABBHU "Guidance to personal growth", draagt Hanneke haar passie en deskundigheid uit als holistisch lifecoach, vaktherapeut en mindfulnesstrainer. Gericht op adolescenten en volwassenen die vastlopen in hun leven en behoefte hebben aan persoonlijke groei.

Er starten ook trainingen in Mindfulness Nuenen, Mindfulness Den Bosch en Mindfulness Tilburg

Indien u meer informatie wenst, kunt u contact met ons opnemen.

Locatie mindfulness Eindhoven

 

Plan-B, 2e verdieping, Studio 19. Het adres van de locatie is Hurksestraat 19, 5652 AH Eindhoven.
Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.
Route: Als je het gebouw van Plan-B binnenkomt, ga je naar de 2e verdieping en loop je het rechtergangpad in. Studio 19 bevindt zich bij de achterste deur aan de rechterzijde.