1 seetrue trainingen nieuwe plaatjes met seetrueverkleind feb 2014 plaatjes

Waarom mindfulness?

druk bestaan en mindfulness

Mindfulness helpt om je niet te veel te laten meeslepen in het jachtige bestaan.
Mindfulness helpt om te leren luisteren naar je hoofd EN je hart.
Mindfulness helpt om je verstand wijs te gebruiken en om je niet door je verstand te laten misbruiken.
Mindfulness helpt bij het omgaan met lastige emoties op een eenvoudige en effectieve manier.
Minddfulness helpt hoe je stapje voor stapje kunt leren accepteren wat je niet kunt veranderen.
Mindfulness helpt om te leren loslaten wat je beter los kunt laten.
Mindfulness helpt ook om moeilijke zaken op te lossen, te verwerken en een plek te geven. Hierdoor raken we minder 'overspoeld' en komen we sneller 'boven water'.

Stilstaan

Je staat eerder stil bij wat je doet en bij wat er om je heen gebeurt. Ook kleine dingen kunnen de moeite waard blijken als je er maar voor open staat.
Al jong leren we moeilijke en vervelende zaken te ontwijken of van ons af te duwen. Fijne en prettige dingen willen we juist graag vasthouden en niet meer loslaten. Deze reactiepatronen hebben zich stevig gevestigd in ons leven. Zo stevig dat we haast vanzelfsprekend vanuit deze patronen reageren op situaties.

In de mindfulness training leer je van een afstand naar je gedachten en gevoelens te kijken. Gewoon zien wat er zich voordoet in een moment, open en zonder te oordelen. In plaats van je automatisch te verzetten tegen vervelende gevoelens, probeer je er op een accepterende niet-oordelende manier bij stil te staan. Je staat je toe te voelen wat je op dat moment voelt. Dingen laten zijn zoals ze zijn, maakt loslaten een stuk gemakkelijker. Toch werkt dit slechts voor enkele momenten. Maar door steeds weer opnieuw te proberen, zachtmoedig en met geduld, lukt het steeds beter om open gewaar te worden en om kaders die je beperken los te laten.

En "last but not least", door stil te staan, niet te oordelen, bewust te zijn en "ja" tegen het leven te leren zeggen krijg je meer zin om te leven en krijgt je leven meer zin. 

In de mindfulness training krijg je ruimte om contact te maken met je lichaam en de sensaties die je voelt in je lichaam. Voor een aantal mensen gaat er dan een nieuwe wereld open, een wereld waar ze de toegang naar kwijt waren geraakt. Zo ontstaat er weer aandacht voor het innerlijk landschap.

Nieuwsbrief

aanmelden nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!