De 8-weekse mindfulness training

 • 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur

 • Uitnodiging tot het dagelijks oefenen met meditaties en cognitieve oefeningen
 • Oefeningen, exploratie en reflectie

8-weekse mindfulness training

Deze mindfulness training bestaat uit 8-wekelijkse bijeenkomsten van 2-2,5 uur. Meestal wordt deze mindfulness training in groepsverband aangeboden, omdat dit vaak krachtiger werkt dan individuele trainingen.
Introductiebijeenkomsten

De mindfulness introductiebijeenkomst is een mooie gelegenheid om de trainer te ontmoeten, mindfulness te ervaren en informatie over de training te krijgen. 

Klik hier voor de data en locaties van de introductielessen.

Mindfulness training

De mindfulness training bestaat uit acht bijeenkomsten van 2,5 uur. Aan de hand van diverse werkvormen oefen en onderzoek je, samen met een groep van ongeveer 12 deelnemers, hoe je mindfulness onderdeel van je dagelijks leven kan maken.

Oefenen

Thuis oefenen is een belangrijk onderdeel van de 8-weekse mindfulness training. In principe leer je een vaardigheid aan. Met aandacht leven vraagt simpelweg om regelmatige oefening.

Wat brengt Mindfulness?

Mindfulness trainer Marieke Delannoy vertelt wat een mindfulness training voor jou kan doen en waarom Mindfulness haar helpt om te leven op een manier die ze echt wil.

Breed aanbod

Kies tussen een groepstraining, een buddy training of een individuele training!

Categorie 1 VMBN

SeeTrue trainers zijn allemaal VMBN categorie 1 gecertificeerd

> 5000 deelnemers

Vanaf 2007 meer dan 5000 tevreden deelnemers

Scherp geprijst

Scherp geprijsd: Je betaalt voor een Groepstraining max € 290

De opzet van een mindfulness training

Een mindfulness training bestaat uit 8 lessen verspreid over 8 weken. Heb je hier vragen over? Neem dan een kijkje op de website of neem contact met ons op. Daarna beslis je of je mee wilt doen. Nadat we je bijdrage hebben ontvangen, is je inschrijving definitief. Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je materiaal van de trainer, zoals een werkboek en usb-stick, waar je tijdens en na de training handig gebruik van kunt maken.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een manier van leven, waarin je je bewust bent van het hier en nu. Met een mindfulness training oefen je hoe je in het hier en nu kunt zijn. Je traint je bewustzijn. Je wordt je bewust van je "zijn". Wat je voelt, ervaart, ziet. Door te trainen in aandacht en mindfull te leven, train je je hersenen. Je ziet meer mogelijkheden. Je voelt daardoor meer ruimte om je eigen keuzes te maken. Te voelen wat je voelt, waardoor je ook veel beter voor jezelf kunt zorgen. Voel je je gehaast, dan doe je een stapje terug. Heb je het koud, doe je een extra trui aan. Zo simpel kan het zijn om mindful te leven. Bewuster en in het hier en nu. Het verrijkt je leven!

Aanmelden mindfulness training

Als je interesse hebt in een van de trainingen, kun je je op de locatie-pagina aanmelden door naar de locatie van je keuze te gaan. Geef naast je persoonlijke gegevens ook aan in welke plaats en vanaf welke maand je wilt deelnemen. We bevestigen je aanmelding per e-mail. Sta je te popelen om te beginnen? Neem dan alvast een kijkje op onze Facebookpagina of op Instagram. Daar posten we regelmatig inspirerende tips!

Jouw eigen bijdrage

Deelname aan de mindfulness training van 8 bijeenkomsten is € 350 inclusief btw en werkboek.

Let op! Geen vergoeding via de zorgverzekering of werkgever? Particulieren en ZZP-ers betalen € 290 (korting € 60).
Werkgeverstarief bedraagt € 400 inclusief btw, werkboek en usb-stick.

Het is mogelijk om op een later tijdstip de training te herhalen tegen 50% gereduceerd tarief.

Houd jij niet van groepen of wil je echt op persoonlijk niveau de diepte in? Dan kan een individuele mindfulness training iets voor jou zijn. De prijs voor een individueel traject van 8 weken met iedere week 1 uur individueel les  is € 600 inclusief btw en werkboek. Voor werkgevers is dit tarief 800 euro. 

Buddytraining mindfulness

Nieuw is onze buddytraining. Samen een mindfulness training volgen met je partner, familie of vrienden.
De kosten hiervan bedragen:
2 personen: € 500 p.p.
3 personen: € 450 p.p.
4 personen: € 400 p.p.

Incompany mindfulness training

Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een training op werklocatie? Neem dan hier een kijkje of neem direct contact met ons op: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mindfulness trainer worden

Heb jij de smaak te pakken en wil je graag zelf mindfulness trainingen geven? Dan volg je een basisopleiding mindfulness. Bekijk hier de mogelijkheden!

Inhoud mindfulness training

 1. Bewustzijn en de automatische piloot
 2. In ons hoofd wonen
 3. De verdeelde aandacht naar een punt brengen
 4. Afkeer herkennen
 5. Toelaten, accepteren wat er is
 6. Gedachten zijn geen feiten
 7. Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen
 8. Het geleerde vasthouden en uitbreiden

Neurowetenschappers hebben laten zien dat het beoefenen van mindfulness gebieden in ons brein beïnvloedt die te maken hebben met perceptie, lichaamsbewustzijn, pijntolerantie, emotie regulatie, introspectie, complex denken en 'sense of self'.
(Harvard Business Review 2015)

Mindfulness training: Oosterse wijsheid gecombineerd met westerse psychologie

De 8-weekse mindfulness training opzet en aanmelden

Cognitieve Psychologie

In de training worden een aantal technieken uit de cognitieve psychologie toegepast. 

Seculier

In de 8-weekse training leer je mindfulness op een niet-religieuze manier te gebruiken in het dagelijkse leven.

De 8-weekse mindfulness training boedhisme opzet en aanmelden

Boeddhisme

Mindfulness en de bijbehorende acceptatie en hier-en-nu oriëntatie komen uit het boeddhisme.


Verdieping: speciale mindfulness trainingen

De speciale mindfulness trainingen zijn gericht op een speciale doelgroep zoals bijvoorbeeld mindfulness en kanker. Daarnaast zijn er trainingen die plaatsvinden in een bepaalde context zoals bijvoorbeeld mindfulness en werk.
Mindfulness Stiltedagen

Een stiltedag helpt je om je oefening op te frissen en te verdiepen. Er wordt een dag lang intentensief geoefend aan de hand van nieuw inspirerend materiaal.

Mindfulness Stiltedagen
Mindfulness en kanker

Leren omgaan met stress, angst, boosheid, verdriet, somberheid die het hebben van kanker met zich meebrengt?
Handvatten aanleren om beter te slapen? Leren om je energie beter te doseren? Af en toe een beetje genieten van de dingen die er naast de ziekte ook zijn?

mindfulness en kanker
Mindfulness en werk

Afhankelijk van de wensen binnen het bedrijf richten we ons op stressreductie-trainingen in het kader van verzuimpreventie tot trainingen voor het management.

mindfulness op het werk training
Incompany training

Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een training op werklocatie? Neem dan hier een kijkje of neem direct contact met ons op: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

incompany mindfulness training

Verbreding: vervolgtrainingen mindfulness

De mindfulness training helpt vaak om bewuster in het leven te staan en dichter bij jezelf te blijven en tegelijkertijd meer verbinding te voelen. Helaas maakt het ons niet immuun voor de waan van de dag en zo word je toch nog vaak meegesleept in van alles en nog wat en kan de oefening op de achtergrond raken. Vervolgtrainingen, retraites, workshops en soms zelfs het lezen van een boek kan inspireren om weer meer vanuit verbinding met jezelf en met je omgeving te leven.
Mindfulness opfris-training

Mindfulness opfris-training

De opfris- en verdiepings-training is bedoeld voor oud-deelnemers aan de mindfulness training van 8 bijeenkomsten. In de training is aandacht voor de continuering van de mindfulness beoefening en onderzoeken we datgene wat je mogelijk hindert in het oefenen. Verder wordt er nieuw materiaal aangeboden en is er ruimte voor de verdieping van de mindfulness beoefening.

De trainingsdata - ook de data van de opfristtrainingen - kun je vinden bij de verschillende locaties.

 

Training positieve psychologie

Training positieve psychologie

Leer hoe je meer positiviteit in je leven kunt brengen. Hoe je door het doen van eenvoudige oefeningen je leven rijker en waardevoller kunt maken. Hoe je op een slimme manier kunt omgaan met alle negativiteit in jezelf en in de wereld om je heen.

De positieve psychologie is een nieuwe richting in de psychologie die zich bezighoudt met de vraag wat mensen gelukkig maakt.
Mindfulness training of ACT training als vervolg

ACT-training

De ACT-training is ook een mooi vervolg op de mindfulness training van 8 bijeenkomsten. 
Daar waar mindfulness zich vooral richt op 'acceptatie' en 'zijn', richt ACT zich ook op het ontwikkelen van een innerlijk kompas in je leven.
Hoe maak je keuzes in je leven? Wat is belangrijk voor je. Daarnaast wordt er in de ACT veel aandacht besteed aan hoe je slimmer kunt omgaan met je gedachten.
Heartfulness vervolgtraining mindfulness trainingen opleiding

Heartfulness vervolgtraining

De heartfulness training brengt verdieping na de mindfulness training en geeft handvatten voor Leven vanuit je Hart.
Expert in mindfulness

1270 reviews mindfulness training seetrue ervaringen png

 

 

Wij zijn SeeTrue

Over ons

Contact

Tel. 043-3020075