Mindfulness Training volgen? Dat kan!

"Meditatie kun je het beste zien als een manier van zijn 
in plaats van als een techniek of verzameling van technieken."

Jon Kabat-Zinn

8-weekse mindfulness training

Deze mindfulness training bestaat uit 8-wekelijkse bijeenkomsten van 2-2,5 uur. Meestal wordt deze mindfulness training in groepsverband aangeboden, omdat dit vaak krachtiger werkt dan individuele trainingen.
 • Mediterende vrouw in urban omgeving

  Introductie

  De mindfulness introductiebijeenkomst is een mooie gelegenheid om de trainer te ontmoeten, mindfulness te ervaren en informatie over de training te krijgen. 

 • Groep mediterende mensen

  Mindfulness training

  De mindfulness training bestaat uit acht bijeenkomsten van 2,5 uur. Aan de hand van diverse werkvormen oefen en onderzoek je, samen met een groep van ongeveer 12 deelnemers, hoe je mindfulness onderdeel van je dagelijks leven kan maken. 

 • Jongen oefent met basketbal

  Oefenen

  Thuis oefenen is een belangrijk onderdeel van de 8-weekse mindfulness training. In principe leer je een vaardigheid aan. Met aandacht leven vraagt simpelweg om regelmatige oefening.

Speciale mindfulness trainingen

De speciale mindfulness trainingen zijn gericht op een speciale doelgroep zoals bijvoorbeeld mindfulness en kanker. Daarnaast zijn er trainingen die plaatsvinden in een bepaalde context zoals bijvoorbeeld mindfulness en werk.
 • Vrouw met vinger voor haar mond die om stilte vraagt

  Stiltedagen

  Een stiltedag helpt je om je oefening op te frissen en te verdiepen. Er wordt een dag lang intentensief geoefend aan de hand van nieuw inspirerend materiaal.

 • Asturia

  Retraite Spanje juni 2020

  Natuur en Meditatie, Asturias 31 mei t/m 5 juni

  Deze retraite in de bergen van Asturias wordt gegeven door onze trainster Meike van Tilburg. Deze mooie retraite telt helaas niet mee voor het certificeringstraject cat. 1 trainer

  In een indrukwekkend berglandschap met ruimte voor uitdaging, stilte en meditatie in contact komen met de natuur en jezelf. Los van deadlines en de dagelijkse routine. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

   

 • Wervelwind

  Mindfulness en kanker

  Leren omgaan met stress, angst, boosheid, verdriet, somberheid die het hebben van kanker met zich meebrengt?
  Handvatten aanleren om beter te slapen? Leren om je energie beter te doseren? Af en toe een beetje genieten van de dingen die er naast de ziekte ook zijn?

 • Mediterende man in nette kleren

  Mindfulness en werk

  Afhankelijk van de wensen binnen het bedrijf richten we ons op stressreductie-trainingen in het kader van verzuimpreventie tot trainingen voor het management.

 • Groep studerende mensen

  Incompany training

  Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een training op werklocatie? Neem dan hier een kijkje of neem direct contact met ons op: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vervolgtrainingen mindfulness

De mindfulness training helpt vaak om bewuster in het leven te staan en dichter bij jezelf te blijven en tegelijkertijd meer verbinding te voelen. Helaas maakt het ons niet immuun voor de waan van de dag en zo word je toch nog vaak meegesleept in van alles en nog wat en kan de oefening op de achtergrond raken. Vervolgtrainingen, retraites, workshops en soms zelfs het lezen van een boek kan inspireren om weer meer vanuit verbinding met jezelf en met je omgeving te leven.
Kind rondrennend in sproeiend water

Mindfulness opfris-training

De opfris- en verdiepings-training is bedoeld voor oud-deelnemers aan de mindfulness training van 8 bijeenkomsten. In de training is aandacht voor de continuering van de mindfulness beoefening en onderzoeken we datgene wat je mogelijk hindert in het oefenen. Verder wordt er nieuw materiaal aangeboden en is er ruimte voor de verdieping van de mindfulness beoefening.

Trainingsdata vind je bij locaties.

Positieve psychologie

Vrouw zittend op het strand met armen gespreid op extatische manier
Leer hoe je meer positiviteit in je leven kunt brengen. Hoe je door het doen van eenvoudige oefeningen je leven rijker en waardevoller kunt maken. Hoe je op een slimme manier kunt omgaan met alle negativiteit in jezelf en in de wereld om je heen.

De positieve psychologie is een nieuwe richting in de psychologie die zich bezighoudt met de vraag wat mensen gelukkig maakt.
Hand die kiest vanuit een kompas

ACT-training

De ACT-training is ook een mooi vervolg op de mindfulness training van 8 bijeenkomsten. 
Daar waar mindfulness zich vooral richt op 'acceptatie' en 'zijn', richt ACT zich ook op het ontwikkelen van een innerlijk kompas in je leven.
Hoe maak je keuzes in je leven? Wat is belangrijk voor je. Daarnaast wordt er in de ACT veel aandacht besteed aan hoe je slimmer kunt omgaan met je gedachten.
hart op muur geschilderd

Heartfulness vervolgtraining

De heartfulness training brengt verdieping na de mindfulness training en geeft handvatten voor Leven vanuit je Hart.
Zwerver die kindness zoekt

Opleiding tot compassietrainer

Zelfcompassie wint steeds meer aan belang als aanvulling op mindfulness die je aanbiedt. SeeTrue biedt jou de mogelijkheid aan om coach te worden in Compassie.