• Mindfulness trainingen Almelo. Mindfulness als aandachtstraining bij stress


    Mindfulness trainingen Almelo

Mindfulness trainingen Almelo

Nieuw buddy training

Samen met je partner of vrienden een training volgen

Mindfulness trainingen Almelo

Online mindfulness training: start woensdagavond 11 januari 2023

Data: 11, 18, 25 januari, 1, 8, 15, 22 februari, 1 maart en 3 februari 2023

Tijd: 19.00 - 21.00 uur 

Tijden: 19.00 tot 21.00 uur

Kijk hier voor meer informatie over de online mindfulness trainingen van Seetrue.

Online zelfcompassie training, start 10 februari 2023

Online zelfcompassie training

Data: 10, 17, 24 februari, 3, 10, 17, 24, 31 maart 2023

Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Trainer: Lydia Zoon

Prijs: 299 EUR

De compassietraining neemt je mee in een reis doorheen de 4 hartkwaliteiten: liefdevolle vriendelijkheid, compassie, gelijkmoedigheid en gedeelde vreugde. Deze worden aangevuld door compassievol optimisme, dankbaarheid, vergeving, en waardegericht leven.

Deze 8 kwaliteiten vormen samen de essentie van ‘heartfulness’. Daarom kan je die training ook een heartfulness-training noemen.

Je krijgt ook inzicht in het brein en het vermogen tot geluk. Zo wordt een basis gelegd voor een gelukkig en veerkrachtig leven. Je kan beter omgaan met de uitdagingen van iedere dag.

Centraal daarbij staat je eigen beste vriend worden. Een belangrijke steun, want het leven is niet altijd even gemakkelijk. En als je niet kan thuis komen bij jezelf, waar kan je dan wel thuiskomen? Dit is waar zelfcompassie om gaat.

Kijk hier voor meer informatie over de online mindfulness trainingen van Seetrue.

Mindfulness, een oefening in aandachtstraining

Stress, angst, piekeren, burn-out en pijn?

Zonder te oordelen, met mildheid opmerkzaam aanwezig zijn bij dat wat er in het moment aanwezig is, om van daaruit bewuste keuzes te maken.

"De oefeningen van de aandachttraining mbsr-mbct helpen inzien dat stress en ongemak een onderdeel zijn van het leven. Verzet of ontkenning van deze ervaringen werkt vaak averechts en levert dan meer stress op. Tijdens de training bieden geleide meditatie-oefeningen handvatten om uit de automatische reactiepatronen te stappen. Je leert patronen van gedachten, gevoelens en emoties herkennen en accepteren. Je krijgt inzicht waardoor spanning, angst en stress ontstaan en hoe je daar met mildheid zorgzaam mee om kunt gaan. Door mindfulness dagelijks te beoefenen ontwikkel je een andere, bewustere levenshouding, die je op veel situaties in je leven kunt toepassen." Meer informatie op de website van Lydia.

Buddytraining

Je kunt een mindfulness training van 8 weken volgen samen met je partner, vriend, familie of vrienden. Nieuw én vertrouwd, met 2, 3 of 4 deelnemers.

Deze kan op locatie of online via SKYPE plaatsvinden.

De buddytrainingen kost:
2 personen: € 500 p.p.
3 personen: € 450 p.p.
4 personen: € 400 p.p.

Individuele mindfulness training

Het is mogelijk om een individuele mindfulness training te volgen van 8 wekelijkse bijeenkomsten. Dat betekent dat de mindfulness training helemaal afgestemd wordt op jou persoonlijk. De individuele training kun je volgen op locatie of online via ZOOM. De individuele training kost € 600 voor particulieren of ZZP-ers, inclusief werkboek en btw. Het werkgeverstarief bedraagt € 800 inclusief werkboek en btw.

Mindfulness en compassie

Waar mindfulness leert om met milde aandacht zonder oordeel in contact te zijn met wat zich in het moment aandient, leert compassie hetgeen zich aandient met mildheid te omarmen. Hierdoor wordt een staat van mindfulness op fysiek, emotioneel en mentaal niveau gecultiveerd, die aanwezig is op momenten dat het leven anders loopt dan verwacht...Lydia Zoon

200 156 lydia zoon

De mindfulnesstrainingen van SeeTrue in Almelo zijn in handen van Lydia Zoon. 

Ze is opgeleid tot psychosociaal begeleider/counselor-coach en autismedeskundige. Ze is werkzaam bij een beschermde woonvorm binnen de ggz waar zij mindfulnesstraining geeft aan jongvolwassenen.

Al meer dan dertig jaar heeft Lydia Zoon verschillende meditatietechnieken beoefend, waaronder Vipassana. Na een ingrijpende verlieservaring raakte ze bekend met mindfulness en (zelf)compassie. Ze heeft de volledige opleiding tot categorie 1 mindfulness trainer gevolgd bij SeeTrue en aansluitend de opleiding tot compassie trainer.

Lydia wil anderen graag deelgenoot maken van de meerwaarde van mindfulness - innerlijke rust en veerkracht. Met enthousiasme, humor, rust, openheid en toewijding brengt ze de praktische toepasbaarheid van mindfulness en (zelf) compassie over op deelnemers.

Reacties van cursisten

Anonieme reactie

Het afgelopen jaar heb ik bij Lydia Zoon een mindfulness (basis) training gevolgd. Ik heb deze training als erg prettig ervaren. In een kleine setting leer je wat mindfulness inhoud en met welke oefeningen je jezelf kunt trainen om met mindfulness bezig te zijn. Door deze training heb ik mijzelf en mijn lichaam (brein) beter leren kennen én begrijpen. Het brein doet zoveel waar je geen grip op hebt en dat heeft mij laten inzien dat ik niet altijd overal zelf iets aan kan doen. Sommige dingen zijn er of gebeuren nu eenmaal en door middel van mindfulness leer je daar mee te zijn, zonder het te willen wegwerken of groter te maken. De tools die ik tijdens de training heb geleerd, hebben mij zo veel rust gegeven, daar ben ik heel blij mee!

Het fijne aan de training vond ik ook de wijze waarop Lydia deze gaf. Je voelt je al snel op je gemak bij haar, omdat ze je welkom laat voelen, je ziet en met een fijne dosis humor een gemoedelijke sfeer met zich meebrengt. Ze biedt een luisterend oor tijdens, maar ook buiten de training als je dat nodig hebt. Ik zie dat het haar energie en voldoening geeft als zij iemand kan helpen zich weer een stukje beter te voelen.

Haar kennis en kunde geeft mij het vertrouwen dat zij weet waar ze het over heeft en wat ze doet. 

Als iemand een fijne mindfulnesstrainer zoekt, dan zou ik Lydia aanraden!

Reactie cursist online training

Bedankt voor de mooie en gezellige momenten die ik heb mogen ervaren met jou.
Vond het een bijzondere en interessante cursus en vooral het “persoonlijke” digitale contact met jou vond ik geweldig.

Chapeau en dankjewel,

Edmond

9 juli 2020

Video-reactie

Locatie en aanmelden

Maardijk 75, 7606 KT Almelo 

Wat is mindfulness?

De mindfulness training

Kosten