Skip to main content
 • Mindfulness training Zwolle. Mindfulness als aandachtstraining bij stress

  Mindfulness training Zwolle

Groeps-, individuele en buddy mindfulness training in Zwolle

Volg individueel, samen met je partner of vrienden een mindfulness training.

Mindfulness training in Zwolle

Maandagavond, start maandagavond 2 september 2024 met Esther Mostert
Overige data: 9, 16, 23, 30 sept; 7,14 en 21 oktober 2024
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Locatie: Zwolle centrum (Kraanbolwerk)

De groepsgrootte is maximaal 6 personen.

Trainer: Esther Mostert

Kosten: € 350, inclusief werkmateriaal en btw
Geen korting via de zorgverzekering of werkgever? Particulieren en ZZP-ers krijgen € 60 korting en betalen maximaal € 290
Werkgeverstarief is € 400

Buddy training

Je kunt een mindfulness training van 8 weken volgen samen met je partner, vriend, familie of vrienden. Nieuw én vertrouwd, met 2, 3 of 4 deelnemers. 

Deze kan op locatie of online via SKYPE of ZOOM plaatsvinden.

De buddytrainingen kost:
2 personen: € 500 p.p.
3 personen: € 450 p.p.
4 personen: € 400 p.p.

De training

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur in een groep van 8 tot 12 deelnemers. Je leert met meer aandacht in het leven te staan en je automatische patronen herkennen. Tevens leer je meer ruimte te geven aan datgene wat moeilijk is in je leven, met meer mildheid naar jezelf en anderen. Uiteindelijk is het de bedoeling aan het eind van de training tot een persoonlijk plan te komen dat praktisch toepasbaar is in jouw dagelijks leven. Het is onze missie om mindfulness op een laagdrempelige en concrete manier verspreiden.

Mindfulness trainer Esther Mostert

Esther heeft een economische achtergrond in het bedrijfsleven en ze heeft de opleiding Zingeving en Spiritualiteit gedaan. Daarnaast verzorgt ze regelmatig mindfulness gerelateerde trainingen en workshops in het bedrijfsleven.

Haar stijl van training geven is nuchter, helder en levendig. Zij helpt je om mindfulness ook écht in je dagelijkse leven te integreren. Esther: “Klein, groot, jong of oud: ieder mens is bijzonder en heeft een eigen verhaal. Dat inspireert en intrigeert me.”

Locaties mindfulness training Esther Mostert

In de wijken Wipstrik, Assendorp en het centrum.

Ervaringen mindfulness training in Zwolle: "Absolute aanrader!"

"Ik heb het geluk gehad om de basistraining, de compassietraining en 2 stiltedagen met Evelien te mogen doen. Evelien is een inspirerend en duidelijk zeer ervaren mindfulness trainer. De manier waarop Evelien uitleg geeft en de meditaties begeleid zijn mij zeer goed bevallen en daarmee ook de reden dat ik elke keer opnieuw weer koos voor Evelien als trainer. De locatie is prima, de groepsgrootte is precies goed en door de kundige begeleiding van Evelien ontstaat er een fijne dynamiek in de groep waardoor iedereen van elkaar kan en wil leren.

Mindfulness is hierdoor een belangrijke pijler in mijn leven geworden, waarop ik kan terugvallen als het druk wordt of er tegenslagen zijn. De vaardigheid om aanwezig te blijven en niet het leven op de automatische piloot te beleven is een cadeau."

- Reinoud

De opzet van een mindfulness training

Een mindfulness training bestaat uit 8 lessen verspreid over 8 weken. Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je materiaal van de trainer, zoals een werkboek en usb-stick, waar je tijdens en na de training handig gebruik van kunt maken.

Wat is mindfulness?

Mindfulness. Er zijn boeken over volgeschreven. En hoe leg je nou in het kort uit wat mindfulness precies is? Een poging: mindfulness is een manier van leven, waarin je je bewust bent van het hier en nu. Met een mindfulness training oefen je hoe je in het hier en nu kunt zijn. Je traint als het ware je bewustzijn. Je wordt je bewust van je "zijn". Wat je voelt, ervaart, ziet. Door te trainen in aandacht en mindful te leven, train je je hersenen. Je ziet meer mogelijkheden, dat ga je vanzelf merken. Je voelt daardoor meer ruimte om je eigen keuzes te maken. En als je beter voelt wat wat je voelt, kun je ook veel beter voor jezelf kunt zorgen. Voel je je gehaast, dan doe je een stapje terug. Heb je het koud, doe je een extra trui aan. Zo simpel kan het zijn om mindful te leven. Bewuster en in het hier en nu. Het verrijkt je leven!

Inhoud mindfulness training

 1. Bewustzijn en de automatische piloot
 2. In ons hoofd wonen
 3. De verdeelde aandacht naar een punt brengen
 4. Afkeer herkennen
 5. Toelaten, accepteren wat er is
 6. Gedachten zijn geen feiten
 7. Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen
 8. Het geleerde vasthouden en uitbreiden
De 8-weekse mindfulness training aanmelden Den Haag

Liever online mindfulness trainen?

 • Online mindfulness training groepstraining, individuele training en buddy training

  Online mindfulness training

  Een keer per week (in totaal acht sessies) komen trainer en cursisten via een online verbinding bij elkaar. Je leert zowel de theorie van mindfulness als de toepassing ervan. Ervaren dus!

 • Online mindfulness Retraite Gratis

  Online mindfulness retraite

  Doe mee met onze gratis online mindfulness retraite! Je kunt ieder moment instappen en elke dag meedoen aan de meditaties. Welkom!

 • Thuis oefenen

  Thuis oefenen

  SeeTrue docenten nemen je mee in meditaties over vele onderwerpen. Stilstaan, reflecteren, ervaren in het hier en nu. Mediteer mee. De meditatie-bestanden zijn als mp3 vanaf deze site te beluisteren door ze aan te klikken.