• Mindfulness training Zwolle. Mindfulness als aandachtstraining bij stress

    Mindfulness training Zwolle

Nieuw: buddy mindfulness training in Zwolle

Volg samen met je partner of vrienden een mindfulness training.

Mindfulness training in Zwolle

Maandagavonden, start 10 januari 2022
Data: 10, 17, 24, 31 januari en 7, 14, 21 en 28 februari 2022.
Tijden: 19.30 u. tot 21.30 u.
Locatie: Centrum te Zwolle

Trainer: Esther Mostert

Kosten: € 350, inclusief werkmateriaal en btw
Geen korting via de zorgverzekering of werkgever? Particulieren en ZZP-ers krijgen € 60 korting en betalen maximaal € 290
Werkgeverstarief is € 400

Mindfulness bij burn-out. Nieuwe data worden gepland.

Speciale training: mindfulness bij burn-out: mind2work!

Nieuwe data volgen.
Locatie: Schelleschool, Bosweg 9 te Zwolle
Trainer: Nettie Herrmann
Kosten: € 400 (inclusief werkmateriaal en btw), vergoeding zorgverzekering mogelijk. 

Meer informatie: www.prismapsychologie.nl

Buddy training

Je kunt een mindfulness training van 8 weken volgen samen met je partner, vriend, familie of vrienden. Nieuw én vertrouwd, met 2, 3 of 4 deelnemers. 

Deze kan op locatie of online via SKYPE of ZOOM plaatsvinden.

De buddytrainingen kost:
2 personen: € 500 p.p.
3 personen: € 450 p.p.
4 personen: € 400 p.p.

Literatuur, Leven voor gevorderden van Esther Mostert

Esther is auteur van het boek “Leven voor gevorderden: de weg naar een rustig en evenwichtig bestaan” (Uitgeverij Lucht).
Ook heeft ze de Mindfulness Mentor app ontwikkeld die actief gebruikt wordt in de training. 

Preview

 Leven voor gevorderden achterkant boek

De training

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur in een groep van 8 tot 12 deelnemers. Je leert met meer aandacht in het leven te staan en je automatische patronen herkennen. Tevens leer je meer ruimte te geven aan datgene wat moeilijk is in je leven, met meer mildheid naar jezelf en anderen. Uiteindelijk is het de bedoeling aan het eind van de training tot een persoonlijk plan te komen dat praktisch toepasbaar is in jouw dagelijks leven. Het is onze missie om mindfulness op een laagdrempelige en concrete manier verspreiden.

Locaties mindfulness training in Zwolle

De mindfulness training wordt door Evelien en Nettie verzorgd in de Schelleschool, een warme, lichte ruimte met een prettige sfeer in het buitengebied van Zwolle Zuid.
Esther verzorgt haar trainingen in de wijken Wipstrik, Assendorp en het centrum.

Esther Mostert

Evelien van der Velde

De trainers van Mindfulness Zwolle

Mindfulness Zwolle wordt verzorgd door Nettie HerrmannEvelien van der Velde en Esther Mostert. Nettie en Evelien zijn naast hun werk als mindfulnesstrainer werkzaam als gz- en eerstelijnspsycholoog bij Prisma Psychologie, een praktijk voor psychologie en coaching in Zwolle. Door hun achtergrond hebben ze een ruime ervaring met het werken met mensen en menselijk gedrag. Zij leren anderen hoe om te gaan met moeilijkheden zoals stress, onrust, angst of piekeren. De opleiding tot mindfulness trainer is een verdieping en het zelf beoefenen en uitdragen van mindfulness een verrijking.

Esther heeft een economische achtergrond in het bedrijfsleven en ze heeft de opleiding Zingeving en Spiritualiteit gedaan. Daarnaast verzorgt ze regelmatig mindfulness gerelateerde trainingen en workshops in het bedrijfsleven. Haar stijl van training geven is nuchter, helder en levendig. Zij helpt je om mindfulness ook écht in je dagelijkse leven te integreren. Esther: “Klein, groot, jong of oud: ieder mens is bijzonder en heeft een eigen verhaal. Dat inspireert en intrigeert me.”

Ervaringen mindfulness training in Zwolle: "Absolute aanrader!"

Krista

"Ik heb de mindfulness training in Zwolle gevolgd bij Nettie Herrrmann. De training vond plaats op een heerlijke plek in het buitengebied van Zwolle Zuid. In een oud schoolgebouwtje. Ik heb de training als zeer waardevol ervaren. Nettie is een heel fijne trainer. Met rust en aandacht geeft ze de training een heel fijne persoonlijke touch. Nuchter, in het hier en nu. Ik heb Mindfulness inmiddels echt in mijn leven geintegreerd en ben dankbaar dat ik de training heb gevolgd.

Mindfulness betekent voor mij dat ik veel bewuster in het leven sta. Ik voel veel beter wat ik voel. Hierdoor kan ik ook veel beter voor mezelf zorgen. Voel ik me gehaast, doe ik een een stapje terug. Heb ik het koud, doe ik een extra trui aan. Zo simpel kan het zijn om mindful te leven. Bewuster en in het hier en nu.

Een absolute aanrader!"

Reinoud

Ik heb het geluk gehad om de basistraining, de compassietraining en 2 stiltedagen met Evelien te mogen doen. Evelien is een inspirerend en duidelijk zeer ervaren mindfulness trainer. De manier waarop Evelien uitleg geeft en de meditaties begeleid zijn mij zeer goed bevallen en daarmee ook de reden dat ik elke keer opnieuw weer koos voor Evelien als trainer. De locatie is prima, de groepsgrootte is precies goed en door de kundige begeleiding van Evelien ontstaat er een fijne dynamiek in de groep waardoor iedereen van elkaar kan en wil leren. 

Mindfulness is hierdoor een belangrijke pijler in mijn leven geworden, waarop ik kan terugvallen als het druk wordt of er tegenslagen zijn. De vaardigheid om aanwezig te blijven en niet het leven op de automatische piloot te beleven is een cadeau.

Ik kan het iedereen aanraden.

De opzet van een mindfulness training

Een mindfulness training bestaat uit 8 lessen verspreid over 8 weken. Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je materiaal van de trainer, zoals een werkboek en usb-stick, waar je tijdens en na de training handig gebruik van kunt maken.

Wat is mindfulness?

Mindfulness. Er zijn boeken over volgeschreven. En hoe leg je nou in het kort uit wat mindfulness precies is? Een poging: mindfulness is een manier van leven, waarin je je bewust bent van het hier en nu. Met een mindfulness training oefen je hoe je in het hier en nu kunt zijn. Je traint als het ware je bewustzijn. Je wordt je bewust van je "zijn". Wat je voelt, ervaart, ziet. Door te trainen in aandacht en mindful te leven, train je je hersenen. Je ziet meer mogelijkheden, dat ga je vanzelf merken. Je voelt daardoor meer ruimte om je eigen keuzes te maken. En als je beter voelt wat wat je voelt, kun je ook veel beter voor jezelf kunt zorgen. Voel je je gehaast, dan doe je een stapje terug. Heb je het koud, doe je een extra trui aan. Zo simpel kan het zijn om mindful te leven. Bewuster en in het hier en nu. Het verrijkt je leven!

Inhoud mindfulness training

  1. Bewustzijn en de automatische piloot
  2. In ons hoofd wonen
  3. De verdeelde aandacht naar een punt brengen
  4. Afkeer herkennen
  5. Toelaten, accepteren wat er is
  6. Gedachten zijn geen feiten
  7. Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen
  8. Het geleerde vasthouden en uitbreiden
De 8-weekse mindfulness training aanmelden Den Haag

Veelgestelde vragen over de mindfulness training

Wat is mindfulness?

De mindfulness training

Vergoeding

Expert in Mindfulness

1270 reviews mindfulness training seetrue ervaringen png

Vanaf 2007 meer dan 6000 tevreden deelnemers

Mindfulness Opleiding voor trainers

Wij zijn SeeTrue

Volg ons!

Nieuwsbrief

SeeTrue, samen mindfulness
SeeTrue mindfulness training